Bolu Gezilecek Yerler ve Rotalar

bolu gezilecek yerler

Bolu gezi rehberi ile Bolu’da gezilecek yerler listesine ulaşabilir ve kusursuz gezi rotalarına kavuşabilirsiniz.

Buskirala güvencesiyle Bolu’yu gezmek için;


Bolu’da Gezilecek Yerler

Sizler için Bolu’da gezilecek yerler listesini her ay güncelliyoruz. Buskirala yazar gezginler gezer.

Bolu gezi programı hazırlarken sizler için aşağıda listelediğimiz destinasyonları mutlaka görün. Bolu’nun göz dolduran güzelliklerini kaliteli bir rota çizerek gezebilirsiniz. Her gezginin rotasını biz çizeriz. Sizler için gezer listeleriz. Bu listeler ile anlamsız noktaları atlayarak sadece en güzel yerleri gezersiniz.


Yedigöller Milli Parkı

bolu yedi göller milli parkı

Burayı neden daha önce görmedim diye sayıklayacağınız bir destinasyon. İnanılmaz bir doğaya sahip. Cennetten bir parçanın içerisinde hissedeceğiniz bir renk cümbüşü. Batı Karadeniz’in incisi Bolu’nun yaklaşık 40 km kuzeyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı 1965 yılında milli park olarak ilan edilip koruma altına alınmıştır. Bünyesinde Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Seringöl ve Büyükgöl isminde 7 adet göl barındırır. Yedigöller Milli Parkı içerisinde farklı onlarca cinste ağaç ve binlerce canlı barındırır. Yaban hayvanı dahi görebileceğiniz bu bölgeyi Kapankaya Seyir Terası’ndan panaromik olarak görebilirsiniz. İçerisinde yürüyüş yapabilir veya bünyesinde barındırdığı bungalov evlerinde konaklayabilirsiniz.


Sünnet Gölü Tabiat Parkı

bolu sünnet gölü

Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Bolu’nun Göynük ilçesinin yaklaşık 20 km doğusunda yer alır. Derinliği 20 metreyi bulan Sünnet Gölü, tabiat parkının içerisinde butik bir otel de barındırır. Etrafında yürüyüş veya piknik yapabileceğiniz, Bolu ilimizin en bakir bölgelerindendir. Buraya ulaştığınızda kendinizi şehirlerin gürültüsünden ve stresinden çok uzaklarda hissedeceksiniz. Gölün hemen yanında bulunan özel işletme (otel) size keyif dolu stresten uzak günler sunabilir. Telefonun bile çoğunlukla çekmediği bu destinasyonda Dünya ile iletişiminizi koparıp, keyifli bir hafta sonu tatili yapabilirsiniz.

Sünnet Gölü Tabiat Parkı :Sünnet Köyü Yolu, 14780 Sünnet/Göynük/Bolu – TÜRKİYE

Tabiat Parkı Tel: 0312 207 50 00


Abant Gölü

bolu abant gölü

Bolu ilimizin yaklaşık 30 km güney batısında bulunan Abant Dağları üzerinde oluşmuş,her mevsim muhteşem bir güzelliğe sahip bir destinasyon. Özellikle Ankara halkının sıkça ziyaret ettiği bu tabiat parkı etrafında bir çok kafe ve restoran bulabilirsiniz. Keyifli bir yürüyüş yapabilir veya bisiklet kiralayıp gezintiye çıkabilirsiniz. Bol oksijenli bir ormanın içerisinde bulunan Abant Gölü etrafında Fayton ile de gezinti yapılabiliyor. Abant Gölü içerisinde satışa sunulan bir çok yöresel organik gıdalar ve kıyafetler bulabilirsiniz.

Abant Gölü Tabiat Parkı içerisinde 2 adet 5 yıldızlı otel ve etrafında bir çok Bungalov bulabilir,bu noktalarda içiniz rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz.

Abant Gölü Tabiat Parkı: Abant Gölü, 14800 Örencik Köyü/ Mudurnu/ Bolu – TÜRKİYE

Tabiat Parkı Tel : 0374 224 51 21


Bolu – Gölcük Tabiat Parkı

gölcük bolu

Gölcük Tabiat Parkı Bolu şehir merkezine yaklaşık 15 km mesafede insan eliyle yapılmış bir suni set gölüdür. Yaklaşık 1200 metre yükseklikte bu Tabiat Parkı’na bayılacaksınız. Yılın her döneminde farklı bir güzelliğe bürünür Gölcük. İçerisindeki yapı Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait ”Devlet Konuk Evi” dir. Gölün çevresine araçla giriş yapılamamaktadır. Araçlarınızı girişte bulunan otoparka bırakabilirsiniz.

Bolu’nun en güzel bölgelerinden birisi olan Gölcük’te bisiklet ile veya yürüyerek bir tur yapmanızı tavsiye ederiz.

Gölcük Tabiat Parkı : Gölcük Tabiat Parkı, Bolu – Seben Yolu 13.kilometre

Tabiat Parkı Tel: 0 374 262 9822


Göynük

bolu göynük

Bolu şehrimizin güney batısında bulunan Göynük ilçemizin yaklaşık nüfusu 20.000 civarındandır. En yaşanabilir şehirler listesine giren bu ilçemiz şirinliği ve sakinliği ile göz dolduruyor. Osmanlı Mimarisi ile yapılmış evleri ile günümüzde bile çizgisini bozmamış bir ilçe. Her geçen gün daha çok ziyaretçi çekmeyi başaran Göynük ilçemizde yüzlerce tarihi ve kültürel yapı vardır. Göynük evlerinden bir kısmı ziyaretçileri yoğun talebi üzerine pansiyon olarak kullanıma sunulmuştur. Bu huzur dolu ilçede konaklayabilirsiniz. Sessiz ve sakin bir gece geçirmek için bizce en güzel nokta burası. 

Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası olan Akşemsettin Hazretleri’nin türbesi burada bulunur. Kendisi 1459 yılında vefat etmiş ve Gazi Süleyman Paşa Camii’nin avlusuna defnedilmiştir.


Kartalkaya Kayak Merkezi

kartalkaya kayak merkezi bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi kış sezonunda Bolu’nun en güzel noktalarındandır. Bu kayak merkezi Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma bölgesi içindedir. Kayak merkezinin hemen yanında bir kaç adet otel mevcuttur.

Kartalkaya Kayak Merkezinde 25 adet pist bulunur. Bu pistlerin ortalama toplam uzunluğu 45 km civarındadır. Kış Turizmi denince akla ilk gelen destinasyonlardan biri olan Kartalkaya’da unutulmaz anlar yaşayacağınızdan eminiz. Şehirden uzak fakat her imkan var. Kusursuz bir kayak merkezi arayan her gezgine biçilmiş bir kaftandır Kartalkaya.


Mengen

bolu mengen

Mengen Bolu ilimizin en köklü ilçelerinden biridir. Romalılar, Bizanslılar ve ardından Osmanlı İmparatorluğunun eğemenliğine girmiştir. İlçe sınırları içerisinde yaklaşık 55000 hektarlık orman barındırır. Karadeniz Bölgesinin batısında yer alan bu küçük ilçenin takımı 650m dir. 

Mengen ilçemizin tarihi ve kültürel yönlerinin yanısıra dünyaca meşhur olmuş Aşcılara sahiptir. Geçmişleri Devlet-i Ali Osmaniye’ye dayanan bir aşçılıktan bahsediyoruz.

Mengen yemeklerinin ünlenmesi Osmanlı Padişahları’nın Mengen’den geçişleri sırasında burada yemek yemesi ve bu yemekleri çok beğenmesi üzerine,aşçılara sarayda iş vermesi ile başlıyor. Uzun yıllar saray mutfaklarında Mengen yemekleri yapılmış ve günümüzde bile hala tadına doyulamamıştır. Bu aşçıların en dikkat ettikleri nokta Helal Gıda’dır. Helal gıda ile hünerlerini tüm dünyaya duyuran bu aşçıların yemeklerini Mengen’de tatmalısınız.


Bolu’da Ne Yenir?

Aşçıları ile meşhur Bolu’da ne yenir? sorusunun bir çok cevabı var aslında. Ama sözü fazla uzatmayıp Bolu’da yemenizi tavsiye edeceğimiz yöresel lezzetleri sıralayalım.

  1. Yayla Çorbası
  2. Ovmaç Çorbası
  3. Tarhana Çorbası
  4. Yoğurtlu Bakla Çorbası
  5. Mantı
  6. Kedi Batmaz.
  7. Orman Kebabı
  8. Abant Kebabı

Bolu Otelleri

Bolu’nun sık ormanları arasında konaklamak farklı bir histir. Bölgede ormanların arasında kalmış onlarca butik otel bulunur. Bolu otelleri arayışınız için şehir otellerinden ziyade doğa ile iç içe butik otelleri tercih etmelisiniz. Reklam olmaması açısından sizlerle otel ismi paylaşmak istemedik. Fakat bu hususta zorlanırsanız acentemize telefon açabilirsiniz.


Bolu Gezi Rotası

Bolu’da gezilecek yerler deyince akla nereler gelmiyor ki? Ülkemizin gezmekle bitiremeyeceğiniz ve seyretmeye doyamayacağınız bir çok manzarasını Bolu il sınırları içerisinde göreceksiniz. Ülkemizin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bolu yaklaşık 300.000 nüfusa sahip ve il merkezi rakımı yaklaşık 700m dir.

Bolu topraklarının yaklaşık %60’ını dağlar kaplar. Bünyesinde birçok ova, akarsu ve orman barındıran bu ilimizde sizlere gezebileceğiniz bir çok destinasyon sunacağız. Bolu gezi rehberi sizler için daima güncellenir.

Tüm bunların yanı sıra Bolu’dan daha uzun soluklu ve ülkemizin diğer bölgelerine düzenlenen turlara da katılabilirsiniz.