Antalya Gezilecek Yerler ve Rotalar

Gezginlere özel Antalya gezilecek yerler listemizi inceleyin. Onlarca özel gezi noktası tüm detayları ile birlikte Antalya gezi rehberi çalışmamızda.


  • Gezilecek tüm yerler
  • Ne nerede yenir?
  • Çok özel gezi rotaları
  • Antalya ulaşım çözümleri

Sayfayı kaydır incelemeye başla.

Antalya Gezi Rehberi

Antalya’da Gezilecek Doğal Yerler

Bu olağanüstü şehrin şelalelerini ve plajlarını sizler için listeledik. Antalya’nın doğal güzelliklerini keşfetme zamanı.


1. Düden Şelalesi

Düden Antalya şelale

Şehir merkezine 10 km mesafede ve Kepez’e bağlı olan Düden Şelalesi Antalya’da gezilecek doğal yerler arasında yer alır. Şelalenin içerisinde bulunan kafeler, restoranlar, yürüyüş yolları ve teraslar oldukça ilgi görür.
Ulaşım kolaylığı, yeme içme ihtiyaçlarının kolay karşılanabilmesi ve birçok farklı işletmeye ev sahipliği yapması ile her zaman yoğun ilgi görür.
Düden Şelalesinin 40 metre yükseklikten Akdeniz’e dökülmesiyle oluşan göz alıcı manzarayı izleyebilir, anın tadını çıkarabilirsiniz.
Düden Şelalesi çevresinde bulunan otellerde konaklayabilir, doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz!


Haftanın her günü 08.30 -19.30 arası açık
Giriş Ücreti:
• Öğrenci: 10TL
• Yetişkin: 20TL



2. Kurşunlu Şelalesi

Antalya gezilecek şelaleler Kurşunlu

Antalya’ya 22 km mesafede ve sizi cennette bir köşedeymiş gibi hissettiren Kurşunlu Şelalesi, 1991 yılında tabiat parkı olmuştur. Bu şelale içerisinde binlerce bitki türü bulunur.
Kurşunlu Şelalesi 18 metreden dökülen berrak sularıyla her mevsim güzellikler sunar. İçerisinde 7 tane minik şelale ve kaya göleti bulundurur. Sıcak yaz günlerinde serinlemenin doğru adreslerinden biridir.
Uzun doğa yürüyüşleri, güzel yemekler yada kahve kahve keyfi için ideal yerdir.


Haftanın her günü 09.00-19.00 arası açık
Giriş Ücreti:
• Öğrenci: 25 TL
• Yetişkin: 45 TL



3. Karaalioğlu Parkı

Antalya Karaalioğlu Parkı

1940 yılında inşa edilen Karaalioğlu parkı 140.000 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük şehir parklarından biridir.
Akdeniz’in falezleri üzerinde, Akdeniz’e hakim olarak görünen bu park, denize paralel yürüyüş yolları, çay bahçeleri ve kafeleriyle hem yerli halkın hem de turistlerin ilgi odağıdır.
İçerisinde bulunan teraslardan hem Konyaaltı hem de Beydağı manzaralarını izleyebilir, yeşil alanlarda piknik yaparak güzel vakit geçirirsiniz.




4. Yanartaş

Yanartaş Antalya

Kemer ilçesinin Çıralı mahallesindeki yamaçta yer alan Olimpos dağının sönmeyen ateşi, 2500 yıldır yanmaya devam ediyor.
Doğalgaz kaynağından beslendiği için sönmeyen bu ateş hem gece hem de gündüz güzel manzaralarıyla binlerce kişinin ziyaret ettiği noktalardan biridir.
Antik çağdan beri pek çok efsaneye konu olmuş Yanartaş, Adrasan, Çıralı, Olimpos gibi tatil noktalarına yakınlığıyla doğa yürüyüşlerinin adresidir.
Sit alanı olarak korunan Yanartaş’ı ziyaret etmeli, bu güzel manzaranın tadını çıkarmalısınız.




5. Sapadere Kanyonu

Sapadere gezilecek kanyonlar antalya

Tabiat harikası olarak bilinen Sapadere kanyonu, 400 metre yükseklikten kaya duvarları arasından akan buz gibi suyu ve zorlu yürüyüş parkurları ile ziyarete değer.
Dar geçitleri, ahşap yürüyüş yollarını, kaya havuzlarını ve mağaraları gezerek güzel bir doğa gezisi yapabilirsiniz. Sonrasında endemik bitki türlerinin bulunduğu bahçede dinlenmek iyi gelir.
Sapadere kanyonunun tatlı suyunda yetişen balıkların tadına bakmak için alabalık çiftliğine uğramalı, seyir terasında güzel manzaralı fotoğraflar çekmelisiniz.




6. Kaputaj Plajı

Antalya Kaputaj Plajı

Dünyaca ünlü plajlardan birisi olan Kaputaj plajı Antalya’nın kaş ilçesinde bulunur ve Akdeniz sahilince uzanır.
Etrafı kayalıklarla çevrili giz bir koy içerisinde bulunan plaj güzelliğiyle her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.
Turkuaz renkli deniziyle yerli yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Aynı zamanda teknelerin ve yatların da mola verdiği bir duraktır.
Gezi tekneleri ya da dolmuşlarla ulaşımı oldukça kolaydır. Yapılaşma ve hiçbir tesisinin bulunmadığı bu plaj yüzmek için en güzel noktalardan biridir.




7. Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası Antalya

Türkiye’nin turizme açıklan ilk mağarası olan Damlataş mağarası 1948 yılında taş ocağı açılışı sırasında keşfedilmiştir. Damlataş plajında Alanya Kalesi’nin batı tarafında bulunur.
Mağara 50 metre uzunluğunda geçitle iç bölümlere bağlanır. Işıklarla aydınlatılmış mağara, temiz havasıyla astım hastaları için doğru duraklardan biridir. Astım hastalarının 21 gün boyunca bu mağaraya gelerek iyileştikleri bilinir. Bu nedenle hem gezi hem de şifa sebebiyle binlerce kişi bu mağarayı ziyarete gelirler.
Binlerce yılda oluşmuş sütunları, dikitleri ve sarkıtlarıyla göz alıcı güzelliğe sahip olan bu mağarayı gezdikten sonra plajında denizin tadını çıkarabilirsiniz.


Giriş Ücreti:
● 30 TL
Açık Olduğu Saatler:
● Haftanın her günü 09.00-18.00



8. Manavgat Şelalesi

Antalya'da gezilecek şelaleler

Manavgat şelalesi, Antalya merkeze 76 kilometre uzaklıkla yer alan doğa gezileri ve rafting turlarının vazgeçilmez noktalarından biridir. Ormanlar arasından 5 metre yüksekliğindeki falezlerden akar ve geniş bir alan kaplar.
Şelalenin suyu karstik yapısı nedeniyle köpüklü ve dumanlıdır.
Şelale etrafında güzel düzenlenmiş yürüyüş yolları, seyir terasları, çay bahçeleri ve canlı balık restoranları bulunur.
Bot, kano ve rafting turları yapılan şelale, eğlenceli zaman geçirmek için kaçırılmaz bir fırsattır.
Aynı zamanda kolay rafting parkurları sebebiyle yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapar.


Giriş Ücreti:
● 50 TL
Açık Olduğu Saatler:
● Haftanın her günü 09.00-00.00



9. Kleopatra Plajı

Antalya plajları Kleopatra

Dünyaya güzelliği ile ün salan Mısır kraliçe Kleopatra’nın burada denize girdiği yer olarak bilinen plaj Alanya’da bulunur. Hem Alanya’nın hem de Antalya’nın en önemli plajlarındandır. İnsanların gözdesi olan bu plaj her yıl binlerce ziyaretçinin uğrak noktasıdır.
2 kilometrelik sahil şeridi bulunan plajda deniz berrak, kum altın sarısıdır.


• Mavi bayrağı olan bu plaja girişler ücretsizdir.



10. Köprülü Kanyon

Antalya Köprülü kanyon

Köprülü kanyon Antalya merkeze 85 kilometre uzaklıktadır. 14 kilometre uzunluğa sahip olan kanyon Türkiye’nin en uzunlarından biridir.
Milli parkın yanında yer alan ve yüksekliği 100 metreyi bulan duvarlarıyla oldukça ihtişamlı bir görüntüye sahiptir. Doğa sporu sevenlerin de uğrak noktalarından biridir.
Kaya tırmanışı, rafting, kamp gibi birçok ekstrem sporların yapıldığı kanyona sizde uğramalı ve heyecan verici sporları denemelisiniz.




11. Göynük Kanyonu

Antalya gezilecek kanyonlar Göynük

Göynük Antalya-Kemer üzerindeki küçük bir tatil beldesidir. Doğa gezilerinin vazgeçilmez konumlarından biri olan Göynük kanyonu, güzel yürüyüş yollarına, kamp alanlarına sahiptir.
Adrenalini doruklarınıza kadar hissedeceğiniz tel köprüye ev sahipliği yapan kanyon Antalya’nın en heyecan verici noktalarından biridir.
Binlerce kişinin ziyaret ettiği kanyonda cip ve motosiklet turlarına katılabilir, tırman ve paintball gibi aktiviteler yapabilirsiniz.




12. Geyikbayırı

Antalya Geyikbayırı

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Antalya’da yaz sıcaklarından bunalıp doğal alanlara gitmek isterseniz ilk aklınıza gelecek yerlerden biri Geyikbayırı’dır.
Yazın en çok tercih edilen yerlerden biri olan Geyikbayırı merkeze 26 kilometre uzaklıktadır.
Burada kamp yapabilir, yemyeşil doğada yürüyüşlere çıkabilir ve ilgiliyseniz tırmanışlar yapabilirsiniz.
Geyikbayırı işletmelerine giderek yöresel lezzetleri tadabilir, manzara eşliğinde oturabilirsiniz.
Yazın Antalya’ya gelirseniz Geyikbayırı’na uğramadan gitmeyin.




Antalya Gezilecek Tarihi Yerler

Antalya ve çevresi binlerce yıllık tarihi geçmişi ile öne çıkar. Şehrimizde gezilecek tarihi destinasyonları sizler için listeliyoruz.


1. Kaleiçi

Kaleiçi

Antalya’nın merkezinde bulunan ve gezi rotalarının başında yer alan Kaleiçi, dar sokakları, eski Osmanlı evleri, koylara tekne turları, çeşitli eğlence mekanları ve butik otelleriyle şehrin gözde noktalarından biridir. Deniz manzarası eşliğinde Akdeniz ve dünya mutfağına özgü restoranları sizler için keyifli bir deneyim sunar.
Antalya’da gezilecek tarihi yerler arasında da ilgi odağıdır. Şehzade Korkut Camii, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Hadrianus Kapısı (Üç Kapılar), Karatay Medresesi ve şehrin her noktasından görülebilen Yivli Minaresi gibi birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapar.
Manzara eşliğinde güzel bir kahve için Kaleiçi’ni rotanıza eklemeyi unutmayın!




2. Olympos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti Antalya

Antalya’nın güney sahilinde bulunan Olimpos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti ile beraber bölgedeki en büyük liman kentlerinden biridir. Her yıl binlerce turistin rotasına eklediği, tarihi ve kültürel anlamda hayranlıkla baktığımız Olimpos Antik Kenti, M.Ö. 300’lü yıllarda inşa edildiği ve Helenistik dönem izleri taşıdığı düşünülür.

Antik çağın önemli liman kentlerinden biri olan Olimpos Antik Kenti, Bey Dağları Milli Parkı içerisinde bulunur. Olympos tarihten izleriyle tüm dünyayı kendine hayran bırakır. İçerisinde Roma döneminden kalma tapınaklar, Antik liman, Orta Çağ Kalesi ve Agora gibi pek çok tarihi yeri görebilirsiniz.
Eğer doğa ile iç içe olmayı ve kamp yapmayı seviyorsanız Olimpos’a mutlaka uğrayın.


• Haftanın her günü 08.00-17.00 arası açık
• MüzeKart ile ücretsiz



3. Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya gezilecek müzeler

İşgalcilerin ellerinden kurtarılan eserlerin sergilenmesi için kurulan Antalya müzesi, Yivivli Camii’nde kurulmuş ardından 1972’de Konyaaltı’na taşınmıştır.
Atatürk parkı ve Konyaaltı plajına yürüyüş mesafesinde olan Antalya Müzesi 30.000 metrekarelik geniş bir alana ve 14 tane sergi salonuna sahiptir.
Birçok kazıdan çıkarılan eserlere ev sahipliği yapan müze, en çok da Pamfilya ve Pisidya bölgelerinden çıkarılan binlerce eseri de bünyesinde bulundurur.
Müzenin geniş bahçesinde Roma sütunları, Lidya Lahitleri ve Helenistik dönemden kalan heykellerin sergilendiği açık hava bölümü bulunur.
Burada hem güzel yürüyüşler yapabilir hem de kendinizi tarihin etrafında bir geziye çıkmış gibi hissedersiniz. Birçok uluslararası ödül kazanan müzede seramik eserler, tabiat tarihi, imparatorlar, tanrılar ve mozaik salonu gibi birçok farklı alan bulunur.


  • Giriş saatleri: 8.30-19.30
  • MüzeKart geçerli


4. Aspendos Antik Kenti

Antalya Aspendos Antik Kenti

Antalya’da Tarih ve kültür noktalarının en önemli duraklarından biri de Aspendos antik kentidir.
Kent Antalya merkeze 46 kilometre mesafede yer alır. Günümüze kadar ayakta duran ve özenle korunan bu kentin M.Ö 10. Yüzyılda inşa edildiği düşünülür.
Roma mimarisinin önemli ve güzel örneklerinden biri olan antik kent, yaz aylarında birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. 20.000 kişilik antik Aspendos tiyatrosuyla bu kent hem sanatsal hem de kültürel anlamda uğrak noktalardan biridir.
Aynı zamanda Antik Kent içerisinde tapınaklardan akropollere, hamamlardan su kemerlerine kadar pek çok mimari yapı bulunmaktadır.
Tarih meraklıların ilgi odağı haline gelen bu kente sizde uğramalı, Antalya’da mutlaka yapılması gerekenler listenize burayı da eklemelisiniz.


● MüzeKart geçerli
● Haftanın her günü 08.30-17.00 arası açık



5. Alanya Kalesi

Alanya kalesi hakkında

Antalya’nın en sevilen ilçelerinden biri olan Alanya ilçesinin simgesi haline gelen kale oldukça görkemli bir yapıdır. Deniz seviyesinden 250 metre yükseklikte bulunan ve 10 hektarlık bir alan kaplayan kale, yarımadanın zirvesine kurulmuştur.
6,5 kilometre uzunluğunda surları bulunan kalenin 13.yüzyılda yapıldığı biliniyor.
140 burç ve 83 kuleye sahip olan kale yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği yerlerden biridir.
İç tarafında cami, tophane saray kompleksi gibi pek çok yapıyı barındıran kale, geçmişten günümüze bozulmadan ulaşan önemli yapılardan biridir.




6. Kızıl Kule

Alanya Kızıl Kule

Alanya’nın önemli gezi noktalarından biri de Kızıl Kuledir. Gösterişli bir Selçuklu eseri olan kulenin, 1226 yılında I. Alaattin Keykubat tarafından yapıldığı düşünülüyor.
Klasik Selçuklu mimarisiyle yapılan kule 33 metre yükseklikte ve 12,5 metrelik surlarla çevrilidir.
Kulenin giriş katında bulunan Alanya Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Antalya tarihinde önemli yer edinen bu kuleyi gezi rotanızı mutlaka ekleyin.




7. Patara Antik Kenti

Antalya Patara Antik Kenti

Fethiye ile Kaş arasında bulunan Patara Antik Kenti, tarihi yapısı ve dünyaca ünlü plajı ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır.
Antik kentte bulunan plaj caretta carettalara ev sahipliği yapması nedeniyle dünyada önemli bir konuma sahiptir.
Geçmişten günümüze tarihi yapısını koruması, tarih ve arkeoloji meraklıları için gezi rotalarının vazgeçilmez noktalarından biridir.




8. Likya Yolu

Likya yolu neresidir

Likya yolu Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan, Fethiye’ye kadar uzanan 35 kilometre uzunluğunda antik yoldur. Dünyanın en güzel 10 yürüyüş yollarından birisidir.
Aynı zamanda bu antik yol teke yarım adasındaki antik kentleri birbirine bağlamaktadır.
Doğa tutkunları ve yürüyüş severler için eşsiz bir manzara sunan yol, Antalya’da kışın gezilecek yerler arasında da yer alır.
Eski zamanlarda kervanların geçtiği bu yol vahşi yaşamı ve bitki örtüsüyle doğal bir güzelliğe sahiptir.
Sizde burada ister kendi başınıza isterseniz de profesyonel rehberler yardımıyla yürüyüşler yapabilir anın tadını çıkarabilirsiniz.




9. Side Antik Kenti

Antalya Side antik kenti

Antik kent Side merkezde yer alır ve tarih ve kültür gezilerinin gözde noktalarından biridir.
Geç Hitit döneminde inşa edildiği düşünülen kent, eski çağlarda en fazla deniz ticareti yapılan yerler arasındadır. Antik kent döneminin en zengin kentlerinden biridir.
Pers ve Lidya egemenliğinde de kalan antik kent, eşsiz gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.




10. Perge Antik Kenti

Antalya gezilecek yerler Perge

Antalya merkeze 16 kilometre uzaklıkta bulunur. Hitit döneminde yapıldığı düşünülen Perge Antik Kenti, Roma döneminde Anadolu’daki en gelişmiş şehirlerden biridir.
Perge, mimari yapısı ve etkileyici heykelleriyle ilgi çeker. Sütunları, caddeleri, 15.000 kişilik antik tiyatrosu, anıtsal çeşmeleri ve Roma hamamları ile Antalya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.


• MüzeKart geçerli
• Haftanın her günü: 08.30-17.00



11. Yivli Minare

Antalya gezilecek tarihi yerler

Günümüzde Antalya’nın simgesi haline gelen Yivli Minare, 13.yüzyıl Selçuklu dönemi eseridir. Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.

38 metre yüksekliğindeki minareye 90 basamaklı merdiven yardımıyla çıkılıyor.
Kaleiçi’nin girişinde yer alan minare, muhteşem Akdeniz manzarasına eşlik etmektedir.

Minareyi inceledikten sonra yanındaki 6. kubbeli camiyi de gezmelisiniz.




12. Phaselis Antik Kenti

Antalya gezilecek antik kentler

M.Ö. 7.yüzyılda inşa edilmiştir. O günden bugüne tarihi güzelliğine el değmemiştir. Phaselis Antik Kentinde bulunan devasa tiyatro, Roma su kemerleri ve agora tarih severleri cezbediyor.
Phaselis Antik Kenti tiyatrosu Helenistik Döneminden kalma önemli bir eserdir. Antik Kentte tarihi bir gezintiden sonra mutlaka Phaselis Koyu’na gitmelisin. Berrak denizi, çam ağaçlarıyla çevrili huzur dolu bir deneyim yaşatıyor.


● MüzeKart geçerli
● Haftanın her günü 09.00-17.00 arası açık



13. Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya gezilecek müzeler

23 Nisan 2011 Yılında açılan müze, Türkiye’nin 3.oyuncak müzesidir.
Çocuklu aileler için gezilecek en güzel yerlerden biridir. 3000’den fazla oyuncağın sergilendiği müzede sadece çocuklara değil eski hatıralara bakmak isteyen yetişkinlere de uygundur.
Sizde çocuklarınızla güzel vakit geçirmek isterseniz buraya uğramayı unutmayın.


Pazartesi günleri kapalı
Diğer günler: 9.00-17.00’ a kadar açık




Antalya Ulaşım Çözümleri

Antalya ve çevresindeki gezilecek yerler için ulaşım ihtiyacınız olabilir. Aşağıdaki hizmetlerden size uygun olanı seçerek daha konforlu gezilere ulaşabilirsiniz.

Antalya Havalimanı Transfer

Antalya Şoförlü Araç

Antalya Minibüs Kiralama

Antalya Otobüs Kiralama